Nalazite se :: arhiva / PRESS - AKTUELNOSTI ZA oktobar 2010.


29. oktobar 2010. godine, Kula

TRIBINA O ZAKONU

Tema tribine "Izmene i dopune Zakona o PIO" okupile velik broj zaposlenih iz preduzeća poljoprivrede i prehrambene industrije

U organizaciji Opštinskog odbora samostalnog sindikata poljoprivrede i prehrambene industrije Kule, 29. oktobra 2010. godine u Kuli, održana je tribina na temu "Izmene i dopune Zakona o PIO". Učesnicima tribine, zaposlenima iz preduzeća poljoprivrede i prehrambene industrije, o ovoj temi govorio je predsednik Samostalnog sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoh, duvanskoj industriji, vodoprivredi i šumarstvu Vojvodine Miodrag Bradonjić.

O značaju i ulozi Sindikata u primeni Zakona o bezbednosti i zaštiti na radu govorila je potpredsednica Saveza samostalnih sindikata Vojvodine Jelena Češljević. Tribini su prisustvovali i predsednik Veća Saveza samostalnih sindikata za više opština Zoran Purić, poverenik iz Kule Srećko Vasić i poverenik iz Odžaka Vlastimir Andjelković.



 

 












22. oktobar 2010, Novi Sad

VELIKO SINDIKALNO NE

Na protestu u Novom Sadu svoje nezadovoljstvo iskazali članovi više sindikalnih centrala, penzioneri, mladi, nezaposleni...

Oko 20.000 radnika, mladih, penzionera, nezaposlenih i svih ostalih zainteresovanih za sopstvenu sudbinu, okupilo se 22.oktobra u Novom Sadu na Trgu Slobode, na velikom protestu, da kažu jedno vreliko NE: ne Zakonu koji tera stare da rade, mlade ostavlja bez posla a penzionere dovodi na ivicu gladi, ne siromaštvu koje je zakucalo na vrata svih (neračunajući dva odsto ekstrabogatih), ne stalnom strahu od gubitka radnih mesta i ne neodgovrnom odnosu vlasti prema svima nama.

Protest je okupio radnike i žitelje iz cele Vojvodine i Srbije, od Subotice do Vranja, kao i sindikate, penzionere i mlade. Pored članova najbrojnijeg Saveza samostalnih sindikata učestvovali su i Sindikat ASNS, Konfederacija sindikata Vojvodine, Sindikat Sloga, Konfederacija slobodnih sindikata, Industrijski sindikati Srbije i Nezavisni sindikat policije.

Okupljenima se prvi obratio Drago Djokić, predsednik Saveza samostalnih sindikata Grada Novog Sada a potom i predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović. Na opšte oduševljenje svih prisutnih Orbović je saopštio da je pred sam protest saznao da se sporni Zakon o PIO povlači iz skupštinske procedure. O problemima mladih koji svakim danom sve teže dolaze do posla govorila je Valentina Anatanasijević iz Sekcije mladih, predstavnik studenata a dr Milorad Mijatović, predsednik Saveza samostalnih sindikata Vojvodine je ukazao na izuzetno lošu materijalno-socijalnu situaciju većine stanovništva.

U ime sindikata ASNS govorila je predsednica Ranka Savić, sindikata Sloga Željko Veselinović, Saveza penzionera Vojvodine Milan Nenadić a Konfederacije slobodnih sindikata Ivica Cvetanović. Aleksandar Gavrilović obratio se u ime Nazavisnog sindikata policije, Dragan Matić Industrijskih sindikata Srbije i Milorad Kotur Sindikata zaposlenih u komunalno – stambenoj delatnosti Vojvodine.

Nakon ponovnog obraćanja domaćina protesta Drage Djokića, kolona učesnika se preko Pozorišnog trga uputila u protestnu šetnju Bulevarom Mihajla Pupina. Uz pištaljke i velik broj zastava i transparenata protestno obraćanje javnosti i nadležnima u Srbiji završeno je pred zgradom Gradskog odnosno Pokrajinskog Saveza samostalnih sindikata.

22. oktobar 2010, Novi Sad

PODRŠKA IZ CELE EVROPE

Telegrami kojima se podržavaju zahtevi na protestu u Novom Sadu uputila skoro cela sindikalna Evropa

Uz Novi Sad i učesnike protesta, 22. oktobra 2010. godine, bila je i cela sindikalna Evropa. Velik broj telegrama podrške Samostalnom sindikatu su uputile kolege iz više zemalja. Tako je Sindikat Kavale Grčka poručio: "Drage kolege, braćo iz Srbije, ovim putem pružamo podršku vašoj poštenoj borbi protiv pokušaja aktuelne politike za promenu penzionog sistema koji nanosi štetu zaposlenima. Borimo se za bolji život u boljem društvu i za to treba da se borimo svi zajedno, bez obzira odakle dolazimo" – kaže se izmedju ostalog u podužem telegramu koji je potpisao predsednik ovog Sindikata Panagiotis Tiakis.

Sindikat ACV Luven, Belgija, poručio je: "Informisani smo o trenutnoj društvenoj borbi u Srbiji pošto Vlada pokušava da podriva sistem socijalnog osiguranja zatezanjem uslova i smanjenjem naknada. Želimo da izrazimo punu podršku Savezu samostalnih sindikata u naporima koje ulažu za odbranu prava radnika". Podrška je stigla i od Sindikata LO i Univerziteta ITA iz Švedske kao i županijskih saveza sindikata Fracija iz Kluža i Mureša i Federacije sindikata GAZ Romanija iz Rumunije.

"U ime Saveza slobodnih sindikata Slovenije izražavam našu punu podršku u pravednoj borbi Saveza samostalnih sindikata protiv promena penzijskog sistema. Šaljemo vam solidarne pozdrave članica i članova Sindikata Slovenije i želimo da vaša borba za očuvanje stečenih prava radnika i penzionera u potpunosti uspe" – stoji u telegramu predsednika Dušana Semoliča dok je Sindikat poljoprivrede i prehrambene industrije Slovenije poručio "Sa vama smo".

Predsednik Agro sindikata Republike Makedonije na čelu sa predsednikom Živkom Danevskim je poželeo da sindikati Srbije ostvare cilj a predsednik Sindikata poljoprivrede Hrvatske Josip Pavić je istakao: " Drage kolege u vašoj borbi morate biti svjesni da su radnicima u borbi za njihova stečena prava ostali jedino njihovi sindikati te je utoliko vaša borba važnija a uspeh u vašim nastojanjima potrebniji". Telegrame podrške uputili su takodje Sindikat Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine, Nezavisni strukovni sindikati radnika zaposlenih u zdravstvu Federacije Bosne i Hercegovine i Tuzlanskog kantona i drugi.












21. oktobar 2010, Novi Sad 

OČEKUJE SE 20.000 LJUDI

Na protest u Novi Sad dolaze radnici i žitelji iz cele Srbije

Dan uoči održavanja, na zajedničkoj sednici predsedništava SSS Vojvodine i Gradskog Veća SSS Novog Sada, analizirane su aktivnosti na pripremi protesta zakazanom za 22. oktobra 2010. godine u Novom Sadu. Sednica dva predsedništva je održana 21. oktobra 2010. godine u Radničkom domu u Novom Sadu.

Kako su istakli predsednici SSS Vojvodine i Grada Novog Sada dr Milorad Mijatović i Drago Djokić, sa protesta će se našoj i svetskoj javnosti uputiti jasna poruka i pored velike medijske blokade. Očekuje se da će u Novi Sad stići radnici i žitelji iz cele Srbije, od Vranja do Subotice. Procene su da će na Trgu slobode biti bar 20.000 ljudi. Sledeći protest trebalo bi da se održi u Beogradu a termin zavisi od toga kada Zakon o PIO bude stavljen na dnevni red Skupštine Republike Srbije.

19. oktobar 2010, Novi Sad

ODRŽAN IZVRŠNI ODBOR SSSS

Analiziran tok priprema protesta u Novom Sadu koji je zakazan za 22. oktobar

Izvršni odbor Saveza samostalnih sindikata Srbije, na čelu sa predsednikom SSS Srbije Ljubisavom Orbovićem, održan je 19. oktobra 2010. godine u Radničkom domu u Novom Sadu.

Članovi Izvršnog odbora analizirali su tok priprema velikog protesta koji je zakazan za 22. oktobar 2010. godine u Novom Sadu. Ocenjeno je da su pripreme uspešno privedene kraju i da će se u Novom Sadu okupiti velik broj radnika i gradjana, ne samo iz Novog Sada, već iz cele Srbije.





 




Oktobar 2010, Novi Sad

S A O P Š T E NJ E

Vlada Republike Srbije mora obezbediti dovoljno sredstava za isplatu svih primanja koja su ugovorena Posebnim kolektivnim ugovorom za zdravstvene ustanove u čijem zaključivanju je i sama učestvovala. Ovo je zahtev učesnika seminara na temu "Implementacija posebnog kolektivnog ugovora za zdravstvene ustanove – kolektivni ugovor kod poslodavca" koji je u Novom Sadu organizovao Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine.

Seminar je pored članova sindikata okupio i velik broj predstavnika poslodavaca – lica zadužena za izradu kolektivnog ugovora kod poslodavca kao i članova pregovaračkih timova. Učesnike seminara pozdravili su predsednici Saveza samostalnih sindikata Srbije i Vojvodine Ljubisav Orbović i dr Milorad Mijatović.

SINDIKAT ZAPOSLENIH U ZDRAVSTVU
I SOCIJALNOJ ZAŠTITI VOJVODINE

PREDSEDNIK DUNJA CIVRIĆ S.R.

19. oktobar 2010, Novi Sad

SPREMNI ZA PROTEST

Pored sindikalaca iz više sindikalnih centrala na protestu u Novom Sadu će učestvovati penzioneri, mladi i gradjani iz cele Vojvodine i svih gradova Srbije

Na Konferenciji za medije održanoj 19. oktobra 2010. godine u Novom Sadu predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije LJUBISAV ORBOVIĆ, predsednik Saveza samostalnih sindikata Vojvodine dr MILORAD MIJATOVIĆ i predsednik Gradskog veća SSS Novog Sada DRAGO DJOKIĆ predočili su novinarima aktivnosti i razloge održavanja velikog protesta zakazanog za 22. oktobar u Novom Sadu. Predstavnicima medija je pre svega ukazano da su sve pripreme za protest okončane, da se očekuje velik broj ne samo Novosadjana i sindikalaca iz Vojvodine već i učesnici iz svih gradova iz Srbije. Pored sindikalaca iz više sindikalnih centrala na protestu će učestvovati penzioneri, mladi i gradjani koji od nadležnih traže da se iz skupštinske procedure povuče Zakon o penzijsko-invalidskom osiguranju.

- Suštinski problem je što socijalnog dijaloga nije bilo – ukazao je Drago Djokić. – Tražimo mnogo odgovorniji odnos nadležnih državnih organa. Svi treba da smo svesni da se predloženim zakonskim rešenjima zatvaraju mogućnosti novog zapošljavanja. Interes da učestvuju u protestu imaju svi počev od mladih do zaposlenih, nezaposlenih, penzionera.

Predsednik SSS Vojvodine dr Milorad Mijatović istakao je da o teškom sadašnjem položaju penzionera govori činjenica da je pomoć od pet hiljada dinara primilo oko 80 odsto onih koji imaju manje od 30.000 dinara mesečno a da će budućim penzionerima biti još teže.

- Nije u pitanju samo Zakon o PIO. Nezadovoljni smo socijalnim dijalogom, padom standarda, smanjenjem broja zaposlenih – rekao je Ljubisav Orbović.- Posle Novog Sada protesti će se održati u Beogradu i trajaće danima, sve dok Skupština bude raspravljala o zakonu. Sigurno ćemo istrajati u svojim zahtevima. Jasno je da su ponudjena zakonska rešenja perfidna igra vlasti jer penzije neće padati do 2012. godine kada su izbori. Nakon toga, do 2015. godine pašće za trećinu.






14. oktobar 2010, Novi Sad 

S A O P Š T E NJ E

Uvredljivo niske zarade zaposlenih u pravosudnim organima razlog su što u štrajk stupaju i članovi Sindikata uprave Vojvodine koji rade u pravosudnim organima. Time se praktično priključuju kolegama članovima Sindikata pravosudja koji su već u štrajku.

Sindikat uprave Vojvodine daje punu podršku kolegama štrajkačima koji traže da visina osnovice za obračun zarada zaposlenih u pravosudnim organima Srbije bude 28.000 dinara za sve. Očekujemo da zaposleni koji se nalaze u izuzetno teškom materijalnom položaju istraju u svojim nastojanjima da sebi i svojim porodicama obezbede minimum egzistencije.

Zaposleni u državnim organima i lokalnim samoupravama u Vojvodini takodje su u izuzetno teškoj materijalnoj situaciji. U toku su razgovori sa poslodavcima na poboljšanju socijalnog položaja zaposlenih. Ukoliko se u najskorije vreme ne postigne dogovor i Sindikat uprave će se priključiti kolegama iz pravosudja.

 

PREDSEDNIK
SINDIKATA UPRAVE VOJVODINE
Milena Čipak

13. oktobar 2010, Novi Sad 

NIJE TEŠKO – KATASTROFALNO JE

Priprema protesta u Novom Sadu 22. oktobra 2010. godine bila je glavna tema proširene sednice Veća Saveza samostalnih sindikata Vojvodine

Informacija o toku protestnih aktivnosti Saveza samostalnih sindikata Srbije i priprema protesta u Novom Sadu 22. oktobra 2010. godine bila je glavna tema proširene sednice Veća Saveza samostalnih sindikata Vojvodine održane 13. oktobra 2010. godine u Radničkom domu u Novom Sadu. Kako je istakao predsednik Saveza samostalnih sindikata Vojvodine dr Milorad Mijatović pored povlačenja Zakona o PIO na protestima organizovanim u više gradova u Srbiji ima i drugih zahteva.

- Zašto nema opšteg kolektivnog ugovora, zbog čega se ne podpisuju granski kolektivni ugovori – ukazao je dr Mijatović. – Hoćemo socijalno odgovornu državu. Na terenu, situacija nije teška, ona je katastrofalna. Velik je broj nezaposlenih a najvećem broju zaposlenih i penzionera primanja ne obezbedjuju ni minimum egzistencije.

Sekretar Gradskog Veća SSS Novog Sada Nada Vidović predočila je da su pripreme za protest u Novom Sadu veoma opsežne i da se privode kraju. Uz samostalni sindikat svoje nezadovoljstvo na protestu će iskazati i drugi sindikati, udruženja penzionera, taksisti, mladi....Pored učesnika iz svih vojvodjanskih opština očekuje se i dolazak velikog broja sindikalaca iz više mesta iz Srbije.










12. oktobar 2010. Novi Sad

PROFESIONALIZACIJA
RADA SES-a

Predsednik Vlade APV Bojan Pajtić istakao značaj socijalnog dijaloga kao evropskog modela za saradnju organa vlasti, sindikata i poslodavaca

Profesionalizacija rada Pokrajinskog Socijalno – ekonomskog saveta, bila je na dnevnom redu pete sednice SES-a održane 12. oktobra 2010. godine u zgradi Vlade APV. Sednici je pored članova Pokrajinskog Socijalno – ekonomskog saveta, prisustvovao i predsednik Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine Bojan Pajtić koji je istakao značaj socijalnog dijaloga kao evropskog modela za saradnju organa vlasti, sindikata i poslodavaca. Pajtić je posebno naglasio da se na taj način uspostavlja puna saradnja u procesu donošenja odluka čime se deli i odgovornost za njihovu realozaciju.

Kako je ukazano na Pokrajinskom SES-u, profesionalizacijom odnosno formiranjem stručne službe će doći do daljeg razvoja tripartitnog socijalnog dijaloga. Na sednici su donete i sve neophodne odluke za normativno zaokruživanje SES-a kao specijalizovane institucije.

11. oktobar 2010, Novi Sad

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine skreće pažnju javnosti da je u toku donošenje Zakona o izmenama i dopunama Zakona o platama u državnim organima i javnim službama, kojim se bitno menja način obračuna plata zaposlenih u zdravstvenim ustanovama. Smatramo da su izmene i dopune Zakona po hitnom postupku, koje se ne odnose na ceo javni sektor već samo na zaposlene u zdravstvu, još jedan udar Vlade RS na tu delatnost. Vlada menja Zakon koji definiše materijalni status zaposlenih u zdravstvu, bez jasnih kriterijuma za merenje radnog učinka i bez saradnje sa reprezentativnim sindikatima.Transparentnost bi podrazumevala upoznavanje sindikata sa predloženim izmenama Zakona i razmatranje primedbi i predloga sindikata. Dokle će se na brzinu, po hitnom postupku, odredjivati sudbina 120 hiljada zaposlenih u zdravstvu?

Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine smatra da se najosetljivije pitanje, pitanje zarada, suviše dugo uredjuje Uredbom, a sada i hitnom izmenom Zakona, bez uvažavanja stavova sindikata. Socijalni dijalog podrazumeva pravovremeno informisanje o svim promenama koje mogu uticati na materijalni status zaposlenih.

 

PREDSEDNICA
SINDIKATA ZAPOSLENIH U ZDRAVSTVU
I SOCIJALNOJ ZAŠTITI VOJVODINE

dr Dunja Civrić






8. oktobar 2010, Novi Sad

ZARADE MANJE ZA PETINU

Cena rada za zaposlene u zdravstvu nije menjana od septembra 2008. godine te je došlo do realnog pada zarada za 20 posto

Poseban kolektivni ugovor za socijalnu zaštitu u Republici Srbiji i dogovor o učešću Sindikata u aktvnostima SSSS oko izmene Zakona o PIO bili su, izmedju ostalog, na dnevnom redu sednice Pokrajinskog odbora Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine održanoj 8. oktobra 2010. godine u Novom Sadu.

Članovi Pokrajinskog odbora su informisani da je Republički odbor na svojoj poslednjoj sednici usvojio tekst Posebnog kolektivnog ugovora za socijalnu zaštitu kao osnovu za pregovore sa nadležnim Ministarstvom. Na sednici je konstatovano da se cena rada za zaposlene u zdravstvu nije menjala od septembra 2008. godine te je došlo do realnog pada zarada za 20 posto. Tako zaposleni u zdravstvu sa najnižim koeficijentima imaju primanja ispod minimalne zarade pa je sugerisano predsednicima sindikata da na ovaj problem skrenu pažnju poslodavcima kako bi se amortizovao veliki udar troškova života i time bar donekle zaštitio ugroženi deo članstva.

Kako je na sednici predočeno, Republički odbor je već uputio inicijativu Vladi Republike Srbije da se cena rada poveća a ukoliko se to ne prihvati doneta je odluka o organizovanju javne sednice ROS ispred zgrade Vlade RS. Doneta je i odluka o učešću ovog Sindikata na protestima u Novom Sadu zakazanim za 22. oktobar 2010. godine i dogovoreno da njegovi članovi uzmu učešće u svim aktivnostima.

Na sednici je istaknuto da što pre treba da počne da funkcioniše Komisija za praćenje Posebnog kolektivnog ugovora za zdravstvene ustanove jer ima dosta otvorenih pitanja vezanih za njegovu primenu. Predočeno je i da su započele aktivnosti u zdravstvenim ustanovama na izradi kolektivnih ugovora kod poslodavca ali i da pojedini poslodavci pokušavaju da odgode pregovore pozivajući se na inicijativu za ocenu ustavnosti koju je Komora zdravstvenih ustanova uputila Ustavnom sudu Srbije.

7. oktobar 2010, Novi Sad

POTPISAN KOLEKTVNI UGOVOR

U "Novkabelu" sindikalna organizacija uspela da dodje do povoljnih rešenja za zaposlene

Nakon višemesečnih pregovora, 7. oktobra 2010. godine potpisan je kolektivni ugovor kod pšoslodavca u metalskom preduzeću "Novkabel" u Novom Sadu. Značajno je da je u pregovorima sindikalna organizacija ove fabrike uspela da dodje do povoljnijih rešenja za zaposlene.

Noćni rad u "Novkabelu" će se ubuduće zaposlenima dodatno plaćati 41 posto (Zakon predvidja 26 posto), koliko će se plaćati i prekovremeni rad. Rad nedeljom poslodavac će plaćati 25 posto iako Zakon ovo uopšte nije predvideo. Ovaj kolektivni ugovor će važiti u naredne tri godine. U "Novkabelu" deluje isključivo samostalni sindikat.






7. oktobar 2010, Novi Sad 

OBELEŽEN MEDJUNARODNI PRAZNIK

Dostojanstvenog rada nema bez kolektivnih ugovora i ravnopravnog odnosa socijalno – ekonomskih partnera

Samostalnih sindikat Vojvodine i Grada Novog Sada obeležili su 7. oktobar, Dan dostojanstvenog rada. Članovi predsedništava Saveza samostalnih sindikata Vojvodine i Grada Novog Sada, na čelu sa predsednicima dr Miloradom Mijatovićem i Dragom Djokićem, 7. oktobra 2010. godine, od 10.00 do 12.00 časova u Zmaj Jovinoj ulici u Novom Sadu, razgovarali su tim povodom sa sugradjanima i delili propagandne materijale.
Uz obeležavanje medjunarodnog praznika, Dana dostojanstvenog rada, najavljen je i veliki protest koji će se 22. oktobra 2010. godine održati u Novom Sadu. Savez samostalnih sindikata, izmedju ostalog, ukazuje da dostojanstvenog rada nema bez kolektivnih ugovora, poštovanja zakona i ravnopravnog odnosa socijalno – ekonomskih partnera.

7. oktobar 2010, Novi Sad 

PRIPREME UVELIKO ODMIČU

Protest u Novom Sadu će se održati na Trgu slobode a nakon toga učesnici će se uputiti do zgrade Izvršnog veća Vojvodine

Pripreme za veliki sindikalni protest koji će se 22. oktobra 2010. godine održati u Novom Sadu uveliko odmiču – konstatovano je na zajedničkoj sednici predsedništava Saveza samostalnih sindikata Vojvodine i Gradskog Veća SSS Novog Sada. Sednica je održana 7. oktobra 2010. godine u Radničkom domu u Novom Sadu sa jednom tačkom dnevnog reda: dogovor o organizaciono – tehničkim pripremama protesta u Novom Sadu 22. oktobra 2010. godine.

Kako je predočio predsednik Gradskog Veća SSS Novog Sada Drago Djokić, održan je veći broj razgovora sa zainteresovanima za učešće na protestu jer, predloženi zakon o PIO se podjednako tiče ne samo zaposlenih već i penzionera i mladih. Na novosadskom protestu se očekuju učesnici ne samo iz Vojvodine već i većeg broja gradova iz Srbije. Kako se planira, protest će se održati na Trgu slobode a nakon toga učesnici će se uputiti do zgrade Izvršnog veća Vojvodine a potom Saveza samostalnih sindikata Novog Sada odnosno Vojvodine.






Oktobar 2010, Novi Sad

ZAKON POKRENUO PROTESTE

Poruka Saveza samostalnih sindikata je da se reforma sistema penzionog osiguranja ne može ograničiti samo na smanjenju stečenih prava

Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju pokrenuo je masovne proteste u Srbiji. Nakon Kruševca i Bora naredni veliki protest planiran je 22. oktobra u Novom Sadu. Na njemu će se kao i na prethodnom, odgovornima i vlasti, uputiti jasni zahtevi zbog čega su nezadovoljni zaposleni, penzioneri, nezaposleni, mladi... Osnovna poruka Saveza samostalnih sindikata je da se reforma sistema penzionog osiguranja ne može ograničiti samo na smanjenju stečenih prava već da mora obuhvatiti, pre svega, povećanje zaposlenosti, smanjenje sive ekonomije, znatno bolju kontrolu i naplatu doprinosa za penziono i invalidsko osiguranje.

Zalaganja su da prosečna penzija ne može biti niža od 60 odsto prosečne zarade u Republici a da minimalna ne može biti niža od 25 odsto te zarade. Neprihvatljivo je podizanje zahtevanog staža za žene sa 35 na 38 godina i starosne granice sa 53 na 58 godina. Takodje je neprihvtljivo dalje pogoršavanje egzisztencijalnog položaja penzionera jer već 65 odsto njih ima penziju nižu od prosečne penzije u Republici.




PRESS ARHIVA:
2007. 2008. 2009. 2010. 2011.
2012.
FEBRUAR JANUAR JANUAR JANUAR JANUAR JANUAR
FEBRUAR FEBRUAR FEBRAUR FEBRUAR FEBRUAR FEBRUAR
MART MART MART MART MART MART
APRIL APRIL APRIL APRIL APRIL APRIL
MAJ MAJ MAJ MAJ MAJ MAJ
JUN JUN JUN JUN JUN JUN
JUL JUL JUL JUL JUL JUL
  AVGUST   AVGUST AVGUST AVGUST
SEPTEMBAR SEPTEMBAR SEPTEMBAR SEPTEMBAR SEPTEMBAR SEPTEMBAR
OKTOBAR OKTOBAR OKTOBAR OKTOBAR OKTOBAR  
NOVEMBAR NOVEMBAR NOVEMBAR NOVEMBAR NOVEMBAR  
DECEMBAR DECEMBAR DECEMBAR DECEMBAR DECEMBAR  
PRINT

www.SSSV.rs
Savez samostalnih sindikata Vojvodine

Version 2.0