Nalazite se :: arhiva / PRESS - AKTUELNOSTI ZA jul 2008.






8. jul 2008. godine

U organizaciji Samostalnog sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj, duvanskoj industriji, vodoprivredi i šumarstvu Vovodine, uz podršku Fondacije “FRIDRIH EBERT STIFTUNG” u ”PIK-BEČEJ” – ”POLJOPRIVREDA”, 8. jula 2008.godine organizovan je  okrugli sto radi svestranog sagledavanja stanja u preduzeću nakon proteka godine od privatizacije.  

Pored predstavnika menadžmenta  i reprezentativnih sindikata u preduzeću - sindikalne organizacije Samostalnog  sindikata i  UGS ”Nezavisnost”, u radu okruglog stola učestvovali su i Đorđija Nicović, predstavnik IRVA INVESTICIJE  BEOGRAD - vlasnika preduzeća, dr Milorad Mijatović, predsednik Saveza samostalnih sindikata Vojvodine, predsednici republičkog i pokrajinskog Samostalnog sindikata poljoprivrede Zoran Malenović i Jelena Češljević, kao i Milan Jeftić, predstavnik Fondacije Fridrih Ebert.

Socijalni partneri u preduzeću zajednički su ocenili da je postupak privatizacije uspesno  okončan, da je jedinstven i koordiniran nastup svih zaposlenih i te kako doprineo kvalitetu tenderskih uslova i uspešnosti tendera, i što je za zaposlene i sindikat najznačajnije, da se i nakon privatizacije uspešno odvija socijalni dijalog.

Perspektivu i  budućnost preduzeća učesnici okruglog stola vide u liderstvu PIK-a Bečej u proizvodnji hrane na regionalnom nivou. Medjutim, jasnu strategiju realizacije ovog razvojnog plana  nemoguće je u ovom trenutku izgraditi zbog problema korišćenja državne zemlje, za koju se još uvek  ne zna    da li će  i pod kojim uslovima ostati  na korišćenju u PIK Bečej. Zato je, po ko zna koji put ponovljen zahtev da se sistemski reši pitanje državne zemlje,  odnosno da se država konačno izjasni šta definitivno želi i planira sa agrosektorom.




PRESS ARHIVA:
2007. 2008. 2009. 2010. 2011.
2012.
FEBRUAR JANUAR JANUAR JANUAR JANUAR JANUAR
FEBRUAR FEBRUAR FEBRAUR FEBRUAR FEBRUAR FEBRUAR
MART MART MART MART MART MART
APRIL APRIL APRIL APRIL APRIL APRIL
MAJ MAJ MAJ MAJ MAJ MAJ
JUN JUN JUN JUN JUN JUN
JUL JUL JUL JUL JUL JUL
  AVGUST   AVGUST AVGUST AVGUST
SEPTEMBAR SEPTEMBAR SEPTEMBAR SEPTEMBAR SEPTEMBAR SEPTEMBAR
OKTOBAR OKTOBAR OKTOBAR OKTOBAR OKTOBAR  
NOVEMBAR NOVEMBAR NOVEMBAR NOVEMBAR NOVEMBAR  
DECEMBAR DECEMBAR DECEMBAR DECEMBAR DECEMBAR  
PRINT

www.SSSV.org.yu
Savez samostalnih sindikata Vojvodine

Version 2.0