- Video spot:

- Poster:

- Organizovanost sindikata Vojvodine

 

 


Vesti     Dokumenta     Galerija      Kontakt

SAMOSTALNI SINDIKAT ENERGETIKE, PETROHEMIJE,
HEMIJE I NEMETALA VOJVODINA

 

BOŽO DOSTIĆ JEDNOGLASNO IZABRAN ZA PREDSEDNIKA POKRAJINSKOG ODBORA SAMOSTALNOG SINDIKATA RADNIKA ENERGETIKE VOJVODINE
27. 2. 2020.

U četvrtak, 27. februara 2020. godine, u sali Radničkog doma „Svetozar Marković“ u Novom Sadu, održana je Konstitutivna sednica Pokrajisnkog odbora Samostalnog sindikata radnika energetike, za mandatni period 2020-2025. Pored članova Pokrajinskog odbora sednici je prisustvovao i Veljko Milošević, predsednik Samostalnog sindikata radnika energetike Srbije. 

Učesnici konstitutivne sednice su razmatrali i jednoglasno usvojili Pravila o radu Pokrajinskog odbora, Izveštaj o radu Pokrajinskog odbora za prethodni mandatni period i Program rada za period 2020-2025. godina. Tokom rasprave o dokumentima prisutni su posebno istakli prve efekte usvojenog Zakona o agencijskom zapošljavanju, i naglasili da će prioretetni zadatak u narednom period biti dosledna primena Zakona, zaštita i organizovanje agencijskih radnika. Veljko Milošević je istakao da će drugog dana Kongresa SSRES biti organizovan seminar na kojem će upravo po ovoj temi prisutni moći da diskutuju sa predstavnicima Ministarstva. 

Za predsednika Pokrajinskog odbora Samostalnog sindikata radnika energetike, za mandatni period 2020–2025. godine, jednoglasno (tajnim glasanjem) je izabran  Božo Dostić, iz Rafinerije nafte Pančevo, a za delegate 22. Konferencije Saveza samostalnih sindikata Vojvodine su izabrani  Zora Gligorić i Milan Vasić. Takođe, Prisutni su jednoglasno  predložili kandidature Veljka Miloševića, za predsednika Samostalnog sindikata radnika energetike Srbije i Gorana Milića za predsednika Saveza samostalnih sindikata Vojvodine.


Formiran Vladin tim za oporavak Petrohemije
11. jun 2014. / Izvor: Dnevnik

Vlada Srbije formirala je tim koji će pripremiti plan konsolidacije HIP-a "Petrohemija" iz Pančeva, saopšteno je iz Vladine kancelarija za saradnju s medijima. Zadatak tima, koji predvodi ministar privrede Dušan Vujović, jeste da predloži osnovne smernice za sprovođenje poslovne i finansijske konsolidacije poslovanja HIP-a "Petrohemija", koja je u restrukturiranju. Taj tim će imati zadatak i da pokrene aktivnosti za pronalaženje potencijalnih strateških partnera radi trajne stabilizacije poslovanja i okončanja postupka privatizacije, odlučeno je na jučerašnjoj sednici Vlade Srbije.

Pančevačka "Petrohemija" je od strateške važnosti za Srbiju budući da ostvaruje izvoz od 240 miliona evra. Međutim, dugovi tog preduzeća su narasli zbog neplaćenih obaveza NIS-u za isporučeni primarni benzin. Iz "Naftne industrije Srbije" su ranije poručili da nisu zainteresovani za preuzimanje tog preduzeća, ali da će, kao manjinski akcionar, učiniti sve da pomognu da ta kompanija pronađe strateškog partnera. Opširnije


2019. V3.0