- Video spot:

- Poster:

- Organizovanost sindikata Vojvodine

 

 

 

 Jutarnji program RTV 29. 4. 2016., gospodin Goran Milić, predsednik SSS Vojvodine:

Radnici i nemaju šta da slave


Milić: Nezaposlenost velika, a prava radnika sve manja
29. april 2016. godine. Izvor: Dnevnik

Ovogodišnji Praznik rada Srbija dočekuje s oko 700.000 nezaposlenih, a radnih mesta nema dovoljno. Nesigurnost da li će se radno mesto sačuvati, / kolika će biti zarada i da li će biti isplaćena, muka je s kojom se svakodnevno sreću mnogi zaposleni u našoj zemlji. U situaciji kada je ponuda radne snage daleko veća nego ponuda radnih mesta glas radnika veoma je tih. Po rečima predsednika Saveza samostalnih sindikata Vojvodine Gorana Milića, zaposleni u Srbiji su u veoma teškoj situaciji, radnih mesta je malo, ...
OPŠIRNIJE


PRVOMAJSKA PORUKA

SAVEZ SAMOSTALNIH SINDIKATA VOJVODINE ČESTITA PRVI MAJ SVIM ČLANOVIMA, RADNIM LJUDIMA I GRADJANIMA SA ŽELJOM DA OVAJ PRAZNIK OSTANE SINONIM RADNIČKE I SINDIKALNE SOLIDARNOSTI I ZAJEDNIŠTVA.

SIMBOL BORBE ZA RADNIČKA I SINDIKALNA PRAVA, PRVI MAJ, NEKA NAM SVIMA DA SNAGE DA OJAČAMO SVOJU VERU U SINDIKALNI POKRET. ZAJEDNIČKI SE IZBORIMO ZA VEĆU DRUŠTVENU MOĆ, PRAVO NA RAD I DA SE OD ZARADJENOG MOŽE PRISTOJNO ŽIVETI.

SAVEZ SAMOSTALNIH SINDIKATA VOJVODINE
Goran Milić, predsednik


svim naŠim Članovima, svim gradjanima i Članovima njihovih porodica,
Želimo sreĆan i blagosloven Uskrs!
Neka Vam predstojeĆi prazniČni dani donesu radost, zdravlje i duhovni mir.

VEĆE SAVEZA SAMOSTALNIH SINDIKATA VOJVODINE

Predsednik SSSV
Milić Goran


VEĆE SSSV USVOJILO PLAN RADA ZA 2016. I PREPORUKE SEKCIJE ŽENA
15. april. 2016. godine

Na 6. sednici Veća SSSV, održanoj 15. aprila  o.g. članovi Veća SSSV su usvojili Orijentacioni plan rada Predsedništva i Veća SSSV za 2016 godinu. Nakon razmatranja Izveštaja o finansijskom poslovanju za 2015. godinu, sa Izveštajem Nadzorog odbora SSSV, članovi Veća su jednoglasno usvojili  Izveštaj Nadzornog odbora SSSV i doneli Odluku o usvajanju godišnjeg finansijskog izveštaja za 2015. godinu i Odluku o pokriću gubitka, uz ocenu da je  finasijska nedisciplina  prilikom raspodele i  uplate sindikalne članarine uzrok finansijskih problema u poslovanju SSSV.

Veće SSSV je verifikovalo izbor Gorana Leškova, člana Veća SSSV  iz Pokrajinske organizacije Samostalnog sindikata zaposlenih u poljoprviredi, prehrambenoj, duvanskoj industriji i vodoprivredi Srbije i  Dabić Miloša, člana Nadzornog odbora SSSV ispred  Sindikata zaposlenih u  obrazovanju, nauci i kulturi Vojvodine.

Veće SSSV je jednoglasno prihvatilo preporuku Sekcije žena SSSV  da sindikati i veća SSS na teritoriji u socijalni dijalog i kolektivno pregovaranje po svim pitanjima obavezno uključe predstavnice Sekcije žena, čime bi se omogućilo da posebni interesi žena budu odgovarajuće zastupani; da se u narednom periodu nastave aktivnosti na izmenama Statuta SSSS kako bi izabrana predsednica Sekcije žena bila član Veća sa pravom glasa i da se na sednice veća SSS na teritoriji i organa sindikata obavezno pozivaju predsednice sekcija žena.

Članovi Veća SSSV su detaljno informisani o projektima „Zajedno smo jači“ i „U znanju je snaga“, koji će se u periodu 2016. – 2019. godine realizovati uz učešće švedskog sindikata  LO; Narodne škole Viskadalen i SSSV/SSSNS

Neposredno pred sednicu Veća SSSV, u funkciji njene  pripreme, održana je sednica Predsedništva SSSV  na kojoj su razmatrani i usvojeni predlozi dokumenata i upućeni Veću SSSV na razmatranje i usvajanje.


Gladan radnik ne može biti produktivan
6. apr. 2016. godine. Izvor: Dnevnik

Jedan od razloga zašto je srpska plata najmanja u regionu svakako jeste činjenica da u Srbiji postoje radnici koji rade, a ne primaju redovnu platu.
Osim toga, objašnjava za „Dnevnik” profesor Darko Marinković iz Centra za industrijske odnose, izostanak redovnih plata i rad mesecima bez dinara ne doprinose produktivnosti radnika jer, kako ističe, „gladni radnici ne mogu biti produktivni i stvarati veliki profit”.
– Kroz medijski projekat „Gde su naše plate?” došli smo do podatka da su radnici koji rade i imaju radno mesto i šta da proizvode – mesecima bez plata – kaže Marinković. – Po podacima Republičkog zavoda za statistiku, takvih radnika u Srbiji je oko 50.000, dok podaci sindikata pokazuju da je ta brojka nekoliko puta veća. Sindikati skreću pažnju na to da, osim neisplaćivanja plata, postoji i neplaćanje doprinosa, neplaćanje staža, zakidanje na zaradi, neplaćanje prekovremenog i noćnog rada... OPŠIRNIJE


Svetski dan zaštite na radu
4. april. 2016. godine. Izvor: Radio Televizija Vojvodine

- RTV Jutarnji program: gost gospodin Tomislav Stajić, sekretar SSSV: OVDE


ARHIVA VESTI

2017. V3.0