- Video spot:

- Poster:

- Organizovanost sindikata Vojvodine

 

 

LJUBISAV ORBOVIĆ PONOVO IZABRAN ZA PREDSEDNIKA SSSS
28. maj 2015.

Delegati 15. Kongresa Saveza samostalnih sindikata Srbije, velikom većinom glasova, izabrali su danas Ljubisava Orbovića za predsednika Saveza u narednom petogodišnjem periodu.
Pored dosadašnjeg predsednika Orbovića, kandidati za predsednika Saveza bili su i Dragan Zarubica i Jugoslav Ristić.
Zahvalivši se na ukazanom poverenju da ponovo bude na čelu najveće sindikalne centrale u Srbiji, Orbović je rekao da je dobio čast i obavezu da nastavi uspešno započete aktivnosti na organizacionoj reformi Saveza i jačanju njegove uloge u društvu.
"Želim svima nama puno uspeha, snage i energije, i pozivam vas da budemo jedinstveni, kako bi se svi zajedno angažovali za bolje sutra i nastavili da se borimo za naše članstvo i sve radnike".
Orbović se zahvalio delegatima što su doprineli da rad Kongresa bude dostojanstven, čime je još jedanput pokazana veličina, snaga i ozbiljnost organizacije.
Na Kogresu su izabrani i Nadzorni i Statutarni odbor i usvojena dokumenta Kongresa, među kojima Program Saveza i 11 rezolucija.
Kongres je usvojio i novi Statut SSSS. Verifikovani su i novi članovi Veća. Jednom broju članova Veća koji su otišli u penziju, u znak zahvalnosti za njihov dugogodišnji sindikalni rad, dodeljena su priznanja Saveza i prigodni pokloni.


Država sprema otkaze za 9.000 prekobrojnih činovnika
25. maj 2015. / Izvor: Dnevnik

U državnoj upravi do kraja godine bez posla će ostati oko 9.000 ljudi, i to 4.600 zaposlenih u resorima izvršne vlasti koji su pod nadležnošću ministarstava, i 4.478 u lokalnim samoupravama,
Dnevnik pre 20 sati
Dnevnik: Država sprema otkaze za 9.000 prekobrojnih činovnika
Dnevnik
uključujući tu i lokalna javna preduzeća.Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički saopštila je na konferenciji za novinare da je trenutno u državnoj upravi 493.505 zaposlenih na određeno i neodređeno vreme i po ugovoru o delu, napominjući da ranije spominjana cifra od 780.000 uključuje i javna preduzeća na republičkom nivou. Ona je istakla da će prirodan odliv biti manji od planiranog, odnosno jedan odsto, Opširnije


Beograd 1. 5. 2015 u 10h
Foto galerija:


PRVOMAJSKA PORUKA

SAVEZ SAMOSTALNIH SINDIKATA VOJVODINE ČESTITA PRVI MAJ SVIM ČLANOVIMA, RADNIM LJUDIMA I GRADJANIMA SA ŽELJOM DA OVAJ PRAZNIK OSTANE SINONIM RADNIČKE I SINDIKALNE SOLIDARNOSTI I ZAJEDNIŠTVA.

SIMBOL BORBE ZA RADNIČKA I SINDIKALNA PRAVA, PRVI MAJ, NEKA NAM SVIMA DA SNAGE DA OJAČAMO SVOJU VERU U SINDIKALNI POKRET. ZAJEDNIČKI SE IZBORIMO ZA VEĆU DRUŠTVENU MOĆ, PRAVO NA RAD I DA SE OD ZARADJENOG MOŽE PRISTOJNO ŽIVETI.

SAVEZ SAMOSTALNIH SINDIKATA VOJVODINE
Goran Milić, predsednik


 

ARHIVA VESTI

2015. V3.0