- Video spot:

- Poster:

- Organizovanost sindikata Vojvodine

 

 

SLOBODAN KOSTIĆ – NOVI PREDSEDNIK SINDIKATA METALACA VOJVODINE
27. februar 2015.

Na Izbornoj skupštini Pokrajinske organizacije SSMS za Vojvodinu održanoj 25.februara 2015. godine u Novom Sadu, za predsednika Pokrajinskog odbora Pokrajinske organizacije izabran Slobodan Kostić, predsednik Sindikalne organizacije "Utva avioni" iz Pančeva i predsednik Odbora SSMS za grad Pančevo, a za sekretara POS izabran je Radomir Ćirić, SO Livnica Cimos Kikinda.

Metalci Vojvodine iskazali SU poverenje i dali podršku za obavljanje funkcije u narednom mandatu Zoranu Vujoviću, dosadašnjem predsedniku SSMS. Za predsednika Saveza samostalnih sindikata Vojvodine predložen je Goran Milić, koji je do sada obavljao funkciju predsednika SSSV, a za predsednika SSSS Jugoslav Ristić, koji je do sada obavljao funkciju predsednika SSSS za grad Kragujevac

Članovi Izborne skupštine jednoglasno su usvojili Izveštaj o radu Pokrajinske organizacije SSMS za Vojvodinu za prethodni mandatni period, kao i Program rada za mandatni period 2015.-2020. godine. Jedinstvena ocena učesnika Izborne skupštine je da će period koji sledi biti izuzetno težak za Sindikat i zaposlene, a posebno za oko 7.000 članova SSMS na teritoriji AP Vojvodine, jer se očekuju posledice primene novih zakona, uz nepostojanje minimuma zaštite koju donosi granski kolektivni ugovor.


21. KONFERENCIJA SSSV BIĆE ODRŽANA 19.MARTA 2015.
27. februar 2015.

Veće SSS Vojvodine je na svojoj 27. sednici, održanoj 24. marta 2015. godine, prihvatilo predlog Predsedništva SSSV i usvojilo Odluku o sazivu i predlogu dnevnog reda Dvadesetprve konferencije SSSV. U skladu sa navedenom odlukom 21. Konferencija će se održati 19. marta 2015. godine u Novom Sadu.

Na sednici Veća SSSV razmatrani su i jednoglasno utvrđeni predlozi sledećih dokumenata: Poslovnika o radu 21. Konferencije SSSV; Izveštaja o radu SSSV između 20. I 21. Konferencije i Programa rada SSSV za naredni mandatni period, koji će biti upućeni na adrese 183 delegata 21.Konferencije.

U pripremi sednice Veća SSSV, neposredo pre početka sednice Veća održana je i sednica Predsedništva SSSV. Dogovor je da se do održavanja 21. Konferencije SSSV održi još jedna sednica Predsedništva SSSV /12. marta 2015.godine/, na kojoj će se izvršiti verifikacija izbora predsednika i sekretara veća ssss za gradove, opštine i više opština na području AP Vojodine.

Na taj način biće ispunjeni svi Statutarni preduslovi za održavanje Dvadesetprve konferencije SSSV.


Spasite firme od stečaja
13. februar 2015. / Izvor: Dnevnik

Savez samostalnih sindika Srbije traži da se za sva preduzeća koja imaju perspektivu i mogla bi profitabilno poslovati, obezbedi kvalitetan menayment, reorganizacija i dokapitalizacija. "Otpuštanje zaposlenih u Srbiji, makar to bilo i uz socijalni program, nije mera za rešavanje pitanja narasle nezaposlenosti koja je među najvećim u regionu i Evropi", piše u saopštenju tog sindikata.

Određena preduzeća, poput onih iz oblasti remonta lokomotiva, železničkih i vučnih vozila, zbog ukupnog zapuštenog stanja u železnici nisu bila u situaciji da u punoj meri koriste kapacitete i dokažu svoju tehničku i tržišnu sposobnost, piše u saopštenju."Pretpostavljamo da će sada kada se menjaju investicioni uslovi vezani za obnovu infrastrukture i voznog parka srpskih železnica, biti ekonomski rentabilna. Slično je i s preduzećima iz oblasti vagonogradnje, izrade metalnih konstrukcija", navodi ovaj sindikat. Opširnije


"Cimos" otpušta još 350 radnika
13. februar 2015. / Izvor: Dnevnik

Problemi u kikindskoj livnici se nastvljaju, a nakon lanjskih otkaza i odlaska 400 radnika, ni ovo proleće neće stići s boljim vestima: sva je prilika da će još oko 350 Kikinđana morati da potraži nova radna mesta i napusti fabriku čiji je vlasnik slovenački "Cimos".Nakon novog otpuštanja u Livnici, koja je nekada zapošljavala i 6.000 radnika, na radnim mestima ostaće hiljadu zaposlenih.Svako radno mesto sada je dragoceno, ali, po svemu sudeći, odluke koje su već donete teško će biti promenjene, a to su pokazali i razgovori predstavnika sindikata i rukovodstva kompanije.

Predstavnici Međuopštinskog saveza samostalnih sindikata Kikinde, Čoke i Novog Kneževca sastali su se s menayementom Livnice "Cimos". Na sastanku su glavna tema bili planovi te fabrike.– Nažalost, politika rukovodstva iz Slovenije jeste da se u skorijem vremenu ugasi pogon "Topli delovi" – kaže predsednik Sindikata Ilija Drljić. – Pogon je trebalo da bude ugašen već na početku godine, ali je direktor kikindske Livnice "Cimos" Franc Žiberna uspeo da odloži neizbeženo s obzirom na to da su u međuvremenu stigle novo narudžbine. Bez obzira na to, pogon će biti ugašen. Direktor Žiberna, zajedno sa Sindikatom, pokušava da pronađe kupca zainteresovanog za taj pogon. Opširnije


Za otpremninu u red već stalo više od 6.000 radnika
12. februar 2015. / Izvor: Dnevnik

Mada je iznos otpremnine za radnike koji će nakon privatizacije 502 preostale firme ostati bez posla smanjen s 300 evra na 200, interesovanje zaposlenih je veliko. Naime, za socijalni program koji podrazumeva ili otpremninu od 200 evra po godini radnog staža ili čekanje penzije uz novčanu nadoknadu na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, do sada se prijavilo 5.700 radnika, a procenjuje se da će na kraju ta brojka biti i znatno veća.

U naredna dva meseca prioritet su zaposleni u 188 firmi koje idu u stečaj, s tim što u prvoj turi nema zaposlenih jer je reč o preduzećima u kojima zvanično nema radnika. Nakon njih, u stečaj će otići firme u kojima ima više od pet zaposlenih i svi radnici koji to žele, mogu koristiti državni socijalni program. Tu se očekuje povećanje broja radnika zainteresovanih za to. Opširnije


Moraćemo da stežemo kaiš i 2018. godine
12. februar 2015. / Izvor: Dnevnik

Fiskalni savet je ocenio da je trogodišnji plan štednje koji je donela Vlada Srbije u načelu dobar, ali će štednja morati da se nastavi i u 2018. godini jer sadašnjim planom neće doći do pada javnog duga do kraja 2017, što je bio cilj tih mera.Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović izjavio je na konferenciji za novinare da fiskalna konsolidacija, umesto tri godine, koliko Vlada planira, mora da traje četiri.On je dodao da i u 2018. godini dodatnim merama treba uštedeti oko 300 miliona evra da bi se smanjio deficit.

Pavle Petrović je naveo i da bi deficit, po Fiskalnoj strategiji Vlade, trebalo da se smanji s oko 6,6 odsto bruto domaćeg proizvoda na 3,8 odsto BDP-a u 2017. godini, ali to pretpostavlja veće mere uštede u srednjem roku.Po njegovim rečima, učešće javnog duga u BDP-u ne bi moglo početi da se smanjuje pre 2018, kada bi premašilo nivo od čak 83 odsto. Opširnije


ODRŽANI IZBORI U SAMOSTALNOM SINDIKATU ZAPOSLENIH U ZANATSTVU, USLUGAMA I PREDUZETNIŠTVU VOJVODINE
12. februar 2015.

Na Izbornoj skupštini Samostalnog sindikata zaposlenih u zanatstvu, uslugama i preduzetništvu Vojvodine održanoj 12. februara 2015. godine u Novom Sadu, za predsednika Pokrajinskog odbora izabran je Duško Bojinović - AD "Revnost", Novi Sad.
Za predsednika Saveza samostalnih sindikata Vojvodine predložen je Goran Milić, koji je do sada obavljao funkciju predsednika SSSV, a za predsednika Samostalnog sindikata zanatstva, usluga i preduzetništva Srbije predložen je dosadašnji predsednik Mitar Kostić.
Članovi Izborne skupštine jednoglasno su usvojili Izveštaj o radu Pokrajinskog odbora za prethodni mandatni period, kao i Program rada za mandatni period 2015.-2020. godine.


ODRŽANI IZBORI U SAMOSTALNOM SINDIKATU ZAPOSLENIH U SAOBRAĆAJU I VEZAMA VOJVODINE
11. februar 2015.

Dana 11. februara 2015. godine u Novom Sadu održana je Izborna skupština Samostalnog sindikata zaposlenih u saobraćaju i vezama Vojvodine.

Nakon verifikacije mandata članova Pokrajinskog odbora Samostalnog sindikata zaposlenih u saobraćaju i vezama Vojvodine, za predsednika Pokrajinskog odbora u mandatnom periodu od 2015. do 2020. godine, predložen je i jednoglasno izabran dosadašnji predsednik Miroslav Mihajlović - JGSP "NOVI SAD", Novi Sad. Za sekretara Pokrajinskog odbora imenovan je Robert Šulc - JP "AUTOPREVOZ", Kikinda.

Skupština je nakon razmatranja, usvojila Izveštaj o radu za protekli mandatni period i Plan rada za naredni mandatni period.

Na Izbornoj skupštini izabran je delegat za 21. Konferenciju Saveza samostalnih sindikata Vojvodine iz Samostalnog sindikata zaposlenih u saobraćaju i vezama Vojvodine, kao i članovi Republičkog odbora Samostalnog sindikata zaposlenih u drumskom i gradskom saobraćaju Srbije. Za predsednika Saveza samostalnih sindikata Vojvodine jednoglasno je predložen Goran Milić, a za predsednika Republičkog odbora Samostalnog sindikata zaposlenih u drumskom i gradskom saobraćaju Srbije Nebojša Mirović.


Sindikat uprave i pravosuđa najavio štrajk
11. februar 2015. / Izvor: Tanjug

Predstavnici Sindikata uprave, pravosuđa i SOPOS-a danas su najavili štrajk zaposlenih u ovim delatnostima, ukoliko ne dođe do dogovora sa predstavnicima vlade i nadležnim ministarstvima o usaglašavanju odredaba Posebnog kolektivnog ugovora.

Oni su na konferenciji za novinare poručili da su pregovori o usaglašavanju odredaba tog ugovora, prekinuti 6. februara usled, kako tvrde, nezainteresovanosti ministarstava rada i državne uprave i lokalne samouprave i finansija za dalji tok pregovora, kao i nametanja "imeprativnog stava" o tim pitanjima.

Predstavnik Sindikata uprave Srbije Njegoš Potežica je na konferenciji za novinare istakao je da predstavnici zaposlenih u državnoj upravi i pravosuđu zahtevaju da se njihova materijalna davanja definišu više od onog što je propisano zakonom. On je dodao da predstavnici sindikata traže materijalna davanja kao i kod drugih korisnika budžeta, koji su potpisali kolektivne ugovore, ali da predstavnici ministarstava i vlade žele da svedu ta davanja na zakonske okvire. Opširnije


Uskoro pregovori o kolektivnom ugovoru u građevinrstvu
9. februar 2015. / Izvor: Blic

Sledeće nedelje trebalo bi da počnu pregovori o novom granskom kolektivnom ugovoru u oblasti građevinarstva, potvrdili su danas predsednik Samostalnog sindikata građevinarstva, Dušan Vujović, i pedstavnik Unije poslodavaca Srbije zadužen za tu oblast, Vesko Raznatović.

Oni su izrazili nadu da će uspeti da postignu dogovor zadovoljavajući za obe strane, istakavši da su i sindikati i poslodavci na istom poslu. Vujović je ukazao da je prethodni kolektivni ugovor istekao u martu prošle godine, izrazivši uverenje da će pregovori biti uspešni.

Predstavnici Sindikata radnika građevinarstva i industrije građevinskog materijala organizovali su danas konferenciju na temu uloge sindikata u procesu pridruživanja Evropskoj uniji i stanju socijalnog dijaloga kako u Srbiji, tako i u EU. Vujović je istakao da je u prošloj godini oko 1,2 milijarde evra izdvojeno za javne nabavke u oblasti infrastrukture a isto toliko i u godini ranije. Opširnije


JUDIT KLOŠAK IZABRANA ZA PREDSEDNIKA SSS ZA OPŠTINE SENTA, ADA I KANJIŽA
6. februar 2015.

Izborna skupštine Saveza samostalnih sindikata za opštine Senta, Ada i Kanjiža, održana je 4. februara 2015. godine, u prostorijama SSSO Senta.
Po usvajanju dnevnog reda, izbora radnih tela i verifikacije mandata novoizabranih članova Veća za opštine Senta, Ada i Kanjiža za mandatni period 2015-2020. godine, članovi Izborne skupštine su jednoglasno izabrali Judit Klošak, poverenika PSSSO Senta, da u narednom mandatnom periodu bude na čelu Saveza samostalnih sindikata za opštine Senta, Ada i Kanjiža. Za potpredsednike VSSS za opštine Senta, Ada i Kanjiža, imenovani su: Belančić Miroslav i Šandor Imre.
Pored toga, na skupštini su doneta Pravila o radu Veća SSSO Senta, Ada i Kanjiža za mandatni period 2015-2020. godine, usvojen je Izveštaj o radu i Program rada za naredni petogodišnji period. Članovi izborne skupštine su jednoglasno predložili Gorana Milića za predsednika Saveza samostalnih sindikata Vojvodine, Tomislava Stajića za sekretara Veća SSSV i Ljubisava Orbovića za predsednika Saveza samostalnih sindikata Srbije. Milić, koji je prisustvovao skupštini, čestitao izbore svima koji su izabrani i zahvalio se na ukazanom poverenju da i u narednom mandatnom periodu vodi Savez samostalnih sindikata Vojvodine.


Iz javnog sektora ide 26.500 ljudi
6. februar 2015. / Izvor: Dnevnik

Vlada Srbije će u naredne tri godine smanjivati broj zaposlenih po pet odsto godišnje, piše u novoj Fiskalnoj strategiji za 2015. godinu. Imajući u vidu da je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički krajem prošle godine izjavila da je u javnoj upravi zaposleno 530.000 ljudi, to praktično znači da će u ovoj godini bez posla ostati 26.500 zaposlenih.

Smanjenje broja zaposlenih bi, kako se navodi u tom dokumentu objavljenom na sajtu Ministarstva finansija, do 2017. godine trebalo da donese uštede od oko 0,3 odsto BDP-a godišnje. "Računa se da bi najveći deo tog smanjenja bio ostvaren prirodnim odlivom zaposlenih, to jest odlaskom u penziju, uz ograničeno popunjavanje slobodnih mesta", navedeno je u Fiskalnoj strategiji za 2015. godinu s projekcijama za 2016. i 2017. Opširnije


U stečaj idu Petar Drapšin, Solid, Kulatrans, Tera-film...
4. februar 2015. / Izvor: Dnevnik

Spisak preduzeća iz portfolija Agencije za privatizaciju koja će poslovanje okončati stečajem je poznat. Vlada Srbije je usvojila Akcioni plan, a na spisku je 188 preduzeća. Kompanije iz Vojvodine su tu u priličnoj manjini – samo 34 ima upisno sedište u nekom od vojvođanskih gradova i mesta. Najviše je trgovačkih kuća, slede ih veterinarske stanice. Među kompanijama koje su poznatije na tržištu su fabrika vijaka "Petar Drapšin" iz Novog Sada, "Solid" iz Subotice te prevoznik "Kulatrans".

U vojvođanskim preduzećima koja idu u stečaj i nalaze se na spisku Agencije za privatizaciju trenutno radi nešto više od 400 ljudi. Pri donošenju kriterijuma, u Vladi su smatrali da s tržišta na taj način treba da nestanu preduzeća koja duže od šest meseci ne obavljaju delatnost, kod kojih nije bilo zainteresovanih za proces privatizacije i koja duže od pola godine nemaju nijednog zaposlenog, a nije doneta odluka o modelu privatizacije. U stečaj se šalju i preduzeća u kojima nije bilo saglasnosti poverilaca da se posao nastavi. Opširnije


Kasni potpisivanje kolektivnog ugovora
3. februar 2015. / Izvor: RTV

Od juče u Srbiji stari kolektivni ugovori više ne važe, a poslodavci i zaposleni koji nisu potpisali novi ugovor mogu da nastave pregovore. Problem je u tome, smatraju sindikalci, što Zakon ne stimuliše poslodavce na socijalni dijalog, niti predviđa sankcije za one koji to ne žele.

Prema novim izmenama Zakona o radu, poslodavac ne sme da odbije poziv na socijalni dijalog, ali nije u obavezi da potpiše kolektivni ugovor, štaviše, nije ni motivisan, kažu sindikalci. "Poslodavac uvek ima alternativu da, ako se ne potpiše kolektivni ugovor, obavezu prema radnicima definiše kroz Pravilnik o radu, koji donosi sam i u obavezi je da ga da na uvid sindikatu tek nakon donošenja. Tako da ne postoji nikakva sankcija za poslodavca koji ne pokaže dobru volju za socijalni dijalog", rekao je sekretar Saveza samostalnih sindikata Vojvodine Tomislav Stajić.

Prema njegovim rečima, država je napravila opasan presedan, jer je po prvi put u istoriji zakonskim aktom ukinuta važnost svih kolektivnih ugovora, bez obzira na to da li su usklađeni sa novim Zakonom o radu. "Mnogi, teško izboreni rezultati sindikalne borbe poništeni su preko noći, a radnici su ostavljeni na vetrometini", rekao je Stajić. Opširnije


Bodiroga na čelu SSS grada Pančeva i opština
3. februar 2015.

U petak, 30. januara 2015. godine, održana je Izborna skupština SSS grada Pančeva i opština. Mesto predsednika jednoglasno je povereno Milanku Bodirogi, koji je i u prethodna dva mandata bio na čelu Samostalnog sindikata u Pančevu.
U izveštaju za prethodnih pet godina Bodiroga je ocenio da je taj period bio vrlo težak jer su ispoljeni svi efekti ekonomske krize, tako da je i sam rad Sindikata bio otežan. Izborna Skupština usvojila je i novi Statut, po kojem je Samostalni sindikat u Pančevu postao Gradski Savez samostalnih sindikata. Skupština je razrešila stare i izabrala nove članove u većima Samostalnog sindikata u Vojvodini i Srbiji.

Na Izbornoj skupštini najavljeno je da će prioritet Sindikata u narednom periodu biti zaštita članstva, kao i očuvanje prava zaposlenih. Takođe, u narednom periodu, se očekuje i veća uloga sindikata u socijalnom dijalogu, kao i veći uspeh u zaključivanju kolektivnih ugovora. Jedan od najvećih uspeha u prethodnom periodu Saveza samostalnog sindikata je potpisivanje Teritorijalnog kolektivnog ugovora za gradska javna i javna komunalna preduzeća.

Izbornoj skupštini u Pančevu prisustvovali su i sekretar Veća SSS Vojvodine Tomislav Stajić, predsednik SSS grada Novog Sada i opština Vladimir Gvozdenović, advokat u SSSV Milan Đukić kao i bivša predsednica SS poljoprivrede Vojvodine i potpredsednica SSSV Jelena Češćević, koja je sada u penziji. Među gostima je bio i zamenik gradonačelnika Pančeva Saša Pavlov, koji je izrazio uverenje da će se saradnja između predstavnika gradskih vlasti i Samostalnog sindikata uspešno nastaviti.


ODRŽANI IZBORI U BAČKOJ PALANCI
3. februar 2015.

Na Izbornoj skupštini SSS za opštine Bačka Palanka, Bač i Bački Petrovac, koja je održana u petak, 30. januara 2015. godine, ponovo je za predsednika izabran Dragan Tankosić.
Sednici, na kojoj su izabrani i novi članovi Veća i usvojen plan rada za naredni period, prisustvovali su i predsednik SSS Srbije Ljubisav Orbović, predsednik SSS Vojvodine Goran Milić, članovi Predsedništva SSSS i predsednici granskih sindikata tekstila i hemije i nemetala Srbije, Radojko Jovanović i Ljubiša Nestorović, predsednici granskih sindikata komunalaca i zanatstva Vojvodine, Milorad Kotur i Milorad Perišić, predsednik sindikata metalaca za grad Novi Sad i opštine Novak Vasić, regionalni poverenik SS hemije i nemetala sa sedištem u Bačkoj Palanci Veljko Vajagić, kao i šef kabineta i protokola Saveza samostalnih sindikata Srbije Svetlana Mančić.

Skupštini se, pozdravnim rečima, obratio predsednik SSSV Goran Milić koji je, između ostalog, rekao da je kao član pregovaračke grupe oko Zakona o radu imao priliku da se uveri kako se pregovori vode i koliko se socijalni partneri ne poštuju. "Krivci za neuspešne akcije smo svi mi, jer je u Beogradu, na poziv Saveza i predsednika Orbovića, u protestima učestvovalo 17.000 ljudi, a da vas podsetim da mi imamo više od 300.000 članova", rekao je Milić.
Zahvalivši se na ponovo ukazanom poverenju, Tankosić je ocenio da je pred sindikalne aktiviste težak period i zbog toga je neophodna još čvršće saradnja na svim nivoima. Predsednik SSSS Ljubisav Orbović je, između ostalog, najavio veliku akciju učlanjavanja novih članova u narednom periodu, sa naročitim akcentom na mlade.


DRAGAN KRZNARIĆ PONOVO NA ČELU SINDIKATA INĐIJE
3. februar 2015.

Na Izbornoj skupštini SSS opštine Inđija, koja je održana 30. januara 2015. godine, za predsednika Saveza samostalnih sindikata opštine Inđija, u predstojećem mandatnom periodu 2015-2020. godine, izabran je Dragan Krznarić, koji je i do sada obavljao tu funkciju.

Pored toga, izabrani su i novi članovi Veća SSS opštine Inđija za mandatni period 2015-2020. godine, usvojen je Izveštaj o radu za prethodni mandatni period kao i Plan rada za naredni mandatni period. Sednici su, pored članova Izborne skupštine, prisustvovali su i predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović, predsednik SSS Vojvodine Goran Milić, sekretar Veća SSSV Tomislav Stajić, potpredsednik SSSV i predsednik Samostalnog sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj, duvanskoj industriji i šumarstvu Vojvodine Miodrag Bradonjić, kao i članovi Predsedništva SSSS, Radomir Stević i Radojko Jovanović, koji je ujedno i na čelu Samostalnog sindikata tekstila, kože i obuće Vojvodine i Srbije. Među gostima je bio i zamenik predsednika opštine Inđija Milan Bodiroža.

Sa skupštine je jednoglasno pružena podrška Orboviću i Miliću da, i u narednom mandatu, vode saveze samostalnih sindikata u Republici i Pokrajini.


ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA U STAROJ PAZOVI
3. februar 2015.

U Staroj Pazovi, 30. januara 2015. godine, održana je Izborna skupština Saveza samostalnih sindikata za opštinu Stara Pazova.

Nakon verifikacije mandata 21. člana Veća, tri člana Nadzornog odbora i devet članova Predsedništva SSS za opštinu Stara Pazova, Izborna skupština je usvojila Izveštaj o radu u prethodnom mandatu i Izveštaja Nadzornog odbora, kao i dokumenta po kojima će raditi u narednom mandatu, Pravila o radu i Plan rada.
Izborna skupština je za predsednika opštinskog Veća, u mandatnom periodu od 2015. do 2020. godine, izabrala Erceg Radeta, koji je i do sada obavljao tu funkciju. Erceg je diplomirani mašinski inženjer, zaposlen u Tehničkoj školi kao profesor mašinske grupe predmeta, a pripada granskom Sindikatu zaposlenih u obrazovanju, nauci i kulturi Vojvodine – Sindikat obrazovanja Srbije.
Za nosioce funkcija u višim organima, Izborna skupština je predložila: Milić Gorana - za predsednika Veća SSS Vojvodine, Orbović Ljubisava - za predsednika Veća i Saveza samostalnih sindikata Srbije, Kostić Mitra - za predsednika Samostalnog sindikata zaposlenih u zanatstvu, uslugama i preduzetništvu Srbije, Kotur Milorada -za predsednika Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Vojvodine,

Na predlog izabranog predsednika, za sekretara Veća je ponovo izabran Zorislav Lazić, mašinski tehničar, koji pripada Samostalnom sindikatu zaposlenih u zanatstvu, uslugama i preduzetništvu Srbije i Vojvodine, koga je Izborna skupština ujedno predložila i za predsednika Pokrajinskog odbora matičnog sindikata.


DRAGO TEŠIĆ PONOVO NA ČELU RUME
3. februar 2015.

U Rumi, 29. januara 2015. godine, održana je Izborna skupština Saveza samostalnog sindikata za opštine Ruma, Irig i Pećinci, na kojoj je za predsednika jednoglasno izabran Drago Tešić, dosadašnji predsednik SSSO Ruma.

Na Izbornoj skupštini su verifikovani novi članovi Veća SSS opštine Ruma za mandatni period 2015-2020. godine, usvojen je Izveštaj o radu za prethodni mandatni period kao i Plan rada za naredni mandatni period. Pored članova Izborne skupštine, prisustvovali su i predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović, predsednik SSS Vojvodine Goran Milić i članovi Predsedništva SSSS, Radojko Jovanović i Radomir Stević.

Za kandidata za predsednika Saveza samostalnih sindikata Vojvodine ispred SSSO Ruma, predložen je Goran Milić, dok za predsednika Saveza samostalnih sindikata Srbije predložen dosadašnji predsednik Ljubisav Orbović.


 

ARHIVA VESTI

2015. V3.0