- Video spot:

- Poster:

- Organizovanost sindikata Vojvodine

 

 


Vesti     Dokumenta     Galerija      Kontakt

SAMOSTALNI SINDIKAT ZAPOSLENIH U GRAFIČKOJ, IZDAVAČOJ,
INFORMATIVNOJ DELATNOSTI I KINEMATOGRAFIJI
V O J V O D I N E

 

Javni poziv za privatizaciju „Dnevnika” AD do kraja meseca
23. jun 2015. / Izvor: Dnevnik

Javni poziv za privatizaciju „Dnevnika“ AD, kao i nekih drugih medija koji ispoštuju zakonsku proceduru u roku koji ističe danas (19.jun), biće raspisan do kraja ovog meseca, čime će biti ispravljena nepravda koja je toj medijskoj kući načinjena. Naime, kako za naš list objašnjava generalni direktor „Dnevnik Vojvodina presa” Dušan Vlaović, „Dnevnik” AD je još u februaru dostavio kompletnu dokumentaciju, uključujući i validnu procenu kapitala, i nije bilo nijednog jedinog valjanog razloga da se već 15. marta ne raspiše javni poziv za njegovu privatizaciju.

– To tim pre što je bilo evidentno da ima i nekoliko zainteresovanih kupaca za „Dnevnik” AD – kazao je Vlaović koji je prisustvovao skupu „Privatizacija medija” u Medija-centru.– Nažalost, do toga nije došlo jer, da jeste, sada bismo već imali potpuno privatizovan „Dnevnik” AD, normalno bi izlazio „Poljoprivrednik”, revija „Dobro jutro”, ne bi bilo ugroženo izlaženje „Nevena” i „Malog nevena”. Opširnije


LJUBENKO ZVIZDIĆ – NOVI PREDSEDNIK SAMOSTALNOG SINDIKATA GRAFIČKE, IZDAVAČKE, INFORMATIVNE DELATNOSTI I KINEMATOGRAFIJE VOJVODINE
10. mart 2015.

Izborna skupština Samostalnog sindikata grafičke, izdavačke, informativne delatnosti i kinematografije Vojvodine održana je 10. marta 2015. godine u Novom Sadu. Za predsednika Samostalnog sindikata grafičke, izdavačke, informativne delatnosti i kinematografije Vojvodine, za mandatni period 2015 – 2020. godine, izabran je Ljubenko Zvizdić, zaposlen u Radio – televiziji Vojvodine, a za sekretara je izabrana Sanja Mihajlović, SO "Sremske novine" Sremska Mitrovica.

Skupština je nakon razmatranja, usvojila dokumente Izborne skupštine, Izveštaj o radu za prethodni mandatni period, kao i Program rada za mandatni period 2015 - 2020. godine. Na Izbornoj skupštini izabran je član Veća Saveza samostalnih sindikata Vojvodine, kao i delegat za 21. Konferenciju SSSV iz Samostalnog sindikata grafičke, izdavačke, informativne delatnosti i kinematografije Vojvodine.

Članovi Izborne skupštine Samostalnog sindikata grafičke, izdavačke, informativne delatnosti i kinematografije Vojvodine su jednoglasno predložili da predsednik Saveza samostalnih sindikata Vojvodine, u mandatnom periodu 2015-2020. godine, bude Goran Milić, da predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije bude Ljubisav Orbović, a Dragutin Remecki predsednik Samostalnog sindikata grafičke, izdavačke, informativne delatnosti i kinematografije Srbije.  


Gradjani slobodni da kritikuju, cenzura neustavna
27. maj 2014. / Izvor: Beta

Zaštitnik gradjana Saša Jaković podsetio je u ponedeljak da je u Srbiji zagarantovano pravo na slobodu mišljenja i da je cenzura zabranjena Ustavom, povodom saznanja da se pojedine informacije i kritike povlače iz javnosti. Janković je izrazio zabrinutost zbog "sve češćih saznanja da se pojedine informacije i kritike povlače iz javno dostupnih sredstava informisanja i informacionog prostora".

"Izražavam zabrinutost zbog tvrdnji novinara da im se 'savetuje' da izbegavaju kritiku, tekstova urednika sa državnim vlasništvom koji kao normalno konstatuju da najviši državni rukovodioci mogu 'za 15 minuta' da smene kompletno uredništvo listova, te zbog činjenice da gradjani bivaju pozvani na informativne razgovore zbog navodnog širenja panike koju nikad niko nije primetio, utvrdio, ni zabeležio njene posledice", navodi se u saopštenju Zaštitnika. On je istakao da svako ima slobodu da bude kritičar, da su država i njeni organi dužni ne samo da se uzdrže od mešanja u tu slobodu, već moraju da je štite od napadaa i da podstiču njeno ostvarivanje. Opširnije


2015. V3.0