- Video spot:

- Poster:

- Organizovanost sindikata Vojvodine

 

 

Novogodišnji razgovor sa novinarima koji su savesno pratili rad Saveza samostalnih sindikata:


Održan Okrugli sto na temu:„Položaj žena po odredbama izmenjenih Zakona o radu i Zakona o PIO“
21. dec. 2015. godine

Sekcija žena Saveza samostalnih sindikata Vojvodine, pod pokroviteljstvom Sindikata LO Zapadna Švedska, pokrenula je kampanju „ZA DOSTOJANSTVEN RAD I  ZASLUŽENU PENZIJU”, „HOĆEMO NOVE ZAKONE O RADU I PIO“.
U okviru kampanje, 21.decembra 2015. godine, održan je okrugli sto na temu: „Položaj žena po odredbama izmenjenih Zakona o radu i Zakona o PIO“ sa ciljem da se bolje sagledava položaj žena u Srbiji i predlože izmene navedenih zakona koje bi taj položaj mogle značajnije popraviti.
U radu su učestvovali: Nada Burmazović iz Pokrajinskog sekretarijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Nebojša Kukić, direktor Nacinalne službe za zapošljavanje Vojvodine, Ljiljana Stojšić, načelnica Inspekcije rada Južno-bačkog okruga, Andrijana Čomić iz službe Pokrajinskog zaštitnika građana, Stana Svilarov, predsednica Saveza invalida Vojvodine, članice i aktivistkinje Sekcija žena Saveza samostalnih sindikata Vojvodine. OPŠIRNIJE


VEĆE SSSV USVOJILO PREČIŠĆEN TEKST STATUTA SSSV
8-9. dec. 2015. godine, Andrevlje

U središtu rasprave na  5. sednici Veća SSSV, održanoj 8. decembra o.g. na Andrevlju,  bio je Predlog  prečišćenog teksta Statuta  Saveza samostalnih sindikata Vojvodine. Ocenjujući da  predloženi tekst Statuta SSSV u potpunosti predstavlja usaglašavanje sa Statutom SSSS, članovi Veća SSSV doneli su Odluku o izmenama i dopunama Statuta SSSV sa Statutom SSSS i utvrdili prečiščeni tekst Statuta SSSV.

Članovi Veća SSSV su dali saglasnost na Zaključke i stavove Konferencije Pokrajinskog socijalno-ekonomskog saveta, održane 13. novembra o.g. na temu „Stanje u privredi Atonomne pokrajine Vojvodine“  i na publikovanje istih.

Neposredno nakon sednice Veća SSSV  za članove Veća SSSV održan je dvodnevni seminar na temu "Fleksibilni oblici zapošljavanja i unapređenje socijalnog dijaloga". Predavač na seminaru bio je Ralf Linden, ombudsman u sindikatu LO Zapadne Švedske, koji je učesnicima seminara preneo  iskustva iz Švedske po pitanju fleksibilnih oblika zapošljavanja i razvoja socijalnog dijaloga.  Opšti je utisak svih učesnika seminara da su ovi susreti i razmena iskustva sa kolegama iz sindikata  Zapadne švedske LO  višestruko dragoceni.


Radio televizija Vojvodine, radio emisija "Sektor plus", sa gospodinom sekretarom Tomislavom Stajić
1. dec. 2015. godine


 

ARHIVA VESTI

2017. V3.0